066-179-82-90,  Viber: 066-179-82-90  097-533-48-87


ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ! Незалежно від військового стану, наші магазини і сервіний центр працюють за графіком:
вул. Сухумська, 24: Пн-Сб 9:00 - 18:00 (Нд - вихідний); пр. Гагаріна, 38: Пн-Пт 9:00 - 18:00 (Сб, Нд - вихідний);
Для уточнення дзвоніть: (099) 316-76-36, (098) 894-86-87.
Наша компанія перенесла сервісний центр з ремонту бензинових інструментів STIHL за новою адресою: м. Харків, вул. Червоні ряди, 14 (біля автостанції № 2 на Центральному ринку). Графік роботи: Пн-Пт з 9 до 18, Сб-Нд-не працює. Конт. тел.: +380665563329, +380973381301. Електричний та акумуляторний інструмент STIHL приймаємо і надалі за старою адресою: м. Харків, вул. Сухумська, 11.










Вибрати інструмент
 

 



Наші контакти
Україна
Пошта: khk@ukr.net


Салон садової техніки


Торгова зала:
м.  Харків,   вул. Сухумська, 24 (ліворуч від супермаркету БУДМЕН на Клочківській)

Конт. тел.: (057) 701-49-41

Бухгалтерія: (057) 701-52-41
e-mail: khk@ukr.net

(099) 316-76-36
(098) 894-86-87


Салон техніки та інструменту


Торгова зала:
м.  Харків, пр. Гагаріна, 38
(поруч із супермаркетом
"ТАВРІЯ B")

Конт. тел.:

(066) 179-82-90

Viber: (066) 179-82-90


(097) 533-48-87
 
 

Сервісний центр STIHL

Бензиновий інструмент:
м. Харків, вул. Червоні ряди, 14

(біля автостанції № 2 на Центральному ринку)


(066) 556-33-29
(STIHL)



Електричний та акумуляторний інструмент:
м. Харків, вул. Сухумська, 11

(у новому будинку навпроти Салону садової техніки)

(050) 640-77-83
(STIHL)

 


Ми в соцмережах
Facebook YouTube

Все про техніку та інструмент STIHL

Техніка та правила роботи з мотокосою (триммером) STIHL. Косимо правильно!

Підготовка мотокоси до роботи та техніка під час косіння


За допомогою мотокоси STIHL будь-який може створити чудовий газон у саду, парку або на власній присадибній ділянці. Для цього потрібно лише дотримуватися правил експлуатації мотокоси і правильну техніку косіння. Перш ніж почати користуватися новим інструментом, необхідно докладно ознайомитися з інструкцією з експлуатації та правилами роботи з агрегатом, а також із заходами безпеки при роботі з ним.

УВАГА! Працювати з мотокосий можна тільки в захисному одязі, взутті, робочих рукавичках х або прогумованих рукавицях, мати засоби захисту зору та слуху (захисні окуляри, захисна сітка, навушники).
Засоби захисту та спецодяг можна підібрати в нашому "Каталогу", купити в будь-якому магазині роздрібної мережі компанії "КХК".
 

Перш за все, перевірте загальний стан мотокоси. Паливо з бака не повинне підтікати, всі вузли мають бути надійно закріплені, не повинно бути ослаблених затяжних гвинтів. Особливу увагу зверніть на технічний стан повітряного фільтра.

Правильное положение мотокосыНадійно закріпіть наплічний (ранцевий) ремінь, щоб керувати мотокосою було зручним і навантаження на спину мінімальними.
Закріпивши мотокосу на карабін ременя і не притримуючи косу руками, перевірте її збалансованість щодо землі. Редуктор мотокоси і ніж повинні бути на висоті 10-15 см від землі, залежно від вашого зростання, і бути паралельні ґрунту.

Після того, як всі попередні перевірки пройдені, можна запускати мотокосу на землі і потім, прикріпивши її до карабіну ременя, починати косіння трави.
За дотримання певних правил, техніку косьби можна освоїти дуже швидко. Інструмент просто повертають по півкола праворуч наліво, поступово просуваючись уперед.

Якщо на ділянці занадто густа трава або він сильно заріс бур'янами, можна косити на одному місці рухами вліво - вправо. Через 3-5 хвилин слід відпустити важіль газу та дати косі попрацювати хоча б 30 секунд на холостому ходу (охолонути).

Далі ми зупинимося на основах техніки та основних прийомах, за допомогою яких Ви зможете швидко упорядкувати газони великих розмірів і досягти найкращих результатів якості косіння трави.

Основи техніки косіння


Як показує практика, основний рух коси під час роботи – справа наліво. Це пов'язано з тим, що робочий інструмент (ріжуча частина) обертається проти годинникової стрілки.
Такий спосіб косіння цілком виправданий, тому що скошена трава падає на вже оброблену поверхню, де трави, що росте, вже немає.
Високу траву, для заготівлі, наприклад, великої рогатої худоби, найкраще косити чотирилистим ножем. Це обумовлено тим, що під час косьби за допомогою такого ножа трава не перерізається, більш того, зменшується навантаження на двигун у порівнянні із застосуванням дволистого ножа, як ріжучого інструменту мотокоси.
 

Примітка. Вибрати відповідний ріжучий ніж для тримера Ви можете у відповідному розділі нашого сайту. Купити будь-яке приладдя для мотокос найзручніше у фірмових магазинах компанії "КХК". Кваліфіковані фахівці нададуть допомогу у виборі необхідних товарів, проконсультують з питань експлуатації мотокос

Основна техніка роботи під час косіння високої трави

Кошення високої травиКоли ділянка заросла високою травою або твердими бур'янами рекомендується проводити косьбу в обидва напрямки руху. Рухом мотокоси вправо знімається верхня частина трави, а потім зустрічним рухом ліворуч - нижня її частина. Скошена трава при такому способі косьби потрапляє на ліву сторону, що дуже зручно для подальшого її прибирання.

Правильна обробка великих, рівних поверхонь

Великі рівні газони, луги та лужки зручніше косити квадратним методом. І тут площа, яку планується викосити, розподіляється по квадратам. Кошення здійснюється від зовнішніх квадратів до центральних.

Обробка схилів - "покос за косовиком"

Якщо потрібно скосити траву на схилі пагорба, наприклад, найкраще застосувати метод прямих покосів. Необхідно прокосити один кіс паралельно схилу і повернутися назад по вже скошеній смузі. Далі викошується наступний, розташований вище косовиця. При такому методі скошена трава потрапляє на оброблену смугу.

Як акуратно обкосити перешкоди

Обкошування перешкод

Під час косіння найчастіше на шляху косаря виникають різні перешкоди у вигляді пнів, дерев та чагарників. Щоб акуратно скосити траву навколо них впритул, не зачіпаючи сучки або стовбури, найбільш доцільно застосовувати пластикові косільніструни.

Якщо дерева, чагарники, клумби або інші перешкоди знаходяться недалеко один від одного, їх слід попередньо обкосити, а потім виконати основний обсяг косіння.


Примітка. У нашому "Каталозі" на сайті Ви знайдете будь-які пластикові мотокос вони підходять. Купити косільну струну можна в будь-якому спеціалізованому магазині нашої компанії за ціною виробника, або зарезервувати через сайт.

При обкошуванні дуже зручно як орієнтир використовувати захист ріжучої частини мотокоси. Захисну частину слід вести навколо дерева чи чагарника у безпосередній близькості до них, майже торкаючись перешкод. Таким чином, стовбур дерева, чагарник залишаться захищеними, а поверхня навколо них буде ідеально скошена.

УВАГА! У торговельній мережі компанії "КХК" можна не тільки купити будь-яку модель мотокоси (тримера)  STIHL, але й отримати безкоштовну консультацію по роботі з нею. Наша фірма проводить навчання персоналу організацій партнерів правильному поводженню з технікою та інструментом STIHL. На всю техніку надаються гарантії, сервісне обслуговування та ремонт. Працює  "Сервісний центр".